Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotta z biszkoptów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 torebka
śmietana kremówka 250 ml
truskawki 40 dkg
cukier 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat
biszkopty podłużne 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotta z biszkoptów

Galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody.Truskawki oczyszczamy myjemy i miksujemy z cukrem na gładko.Mus przecieramy przez sito aby usunąć pestki.Na spód małej tortownicy wlewamy odrobinę przygotowanego kremu i wkładamy biszkopty wokół brzegu tortownicy.Wnętrze wypełniamy resztą kremu wstawiamy do lodówki i schładzamy ok 2 godziny.Przed podaniem usuwamy brzegi tortownicy a wierzch dekorujemy drobno pokrojonymi truskawkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.12.2011 10:00
super
anemon 25.07.2011 06:45
Jaka szkoda, że skończył się sezon na truskawki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak