Sposób przygotowania

Mięso wołowe należy 3 razy przemielić maszynką do mielenia mięsa. Po zmieleniu, wbijamy żółtko i dodajemy oleju. Mieszamy. Następnie doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem do smaku. Odstawiamy na bok i zajmujemy się cebulą. Obieramy, przekrajamy na pół. Jedna połówkę siekamy na drobno. Doprawione mięso przekładamy na miseczkę a na wierzch posypujemy drobno posiekaną cebulą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    nie jadłam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    mięso wołowe to różne części tuszy - jaka powinna być do tatara?
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Nigdy się tatara nie doprawia przed podaniem. Układa się mięso, na wierzch świeże żółtko a wokół dodatki. Oczywiście bez czosnku a szczególnie granulowanego. A gdzie maggi, papryka?! A dodatki?! Coś mi się wydaje,że ani nie robiłaś ani nie jadłaś w życiu tatara.
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    suzana, spróbuj, tylko nie tego przepisu.To jest pyszne danie!
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    suzana, spróbuj, tylko nie tego przepisu.To jest pyszne danie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    Dzięki Henryka, spróbuję poszukać jakiegoś.
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    Dzięki Henryka, spróbuję poszukać jakiegoś.
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    Dzięki Henryka, spróbuję poszukać jakiegoś.
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    Dzięki Henryka, spróbuję poszukać jakiegoś.
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    Dzięki Henryka, spróbuję poszukać jakiegoś.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !