Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

delikatne polędwiczki z truskawkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2 szt
truskawki 50 dkg
rabarbar 2 pędy
rozmaryn
olej do smażenia
cebula
masło 1 łyżka
sól
cukier
pieprz czerwony 1 ziarna
wino czerwone 1 (półwytrawne)

Przepis i sposób przygotowania na: delikatne polędwiczki z truskawkami

Mięso płuczemy posypujemy solą i pieprzem,obsmażamy na złoto-brązowo na rozgrzanym oleju.Polędwiczki wyjmujemy zawijamy a folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego do 100 stopni piekarnika aby doszły.W rondelku stapiamy masło i szklimy cebulę i igiełki rozmarynu,chwilkę razem dusimy dodajemy drobno pokrojony rabarbar i połówki truskawek,dosypujemy łyżeczkę cukru oraz czerwony pieprz i dusimy jeszcze 5 min.Następnie całość zalewamy winem i gotujemy doprawiamy solą cukrem oraz czarnym pieprzem.Polędwiczki wyjmujemy kroimy w plastry i polewamy sosem owocowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.12.2011 06:07
fajne
iga2 08.12.2011 11:57
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak