Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pachnąca jabłkami polędwiczka wieprzowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 60 dag
cebula 2 małe
olej 2 łyżka
curry 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pachnąca jabłkami polędwiczka wieprzowa

mięso umyć osuszyć i natrzeć i pieprzem i curry wstawić na dwie godziny do lodówki na patelni rozgrzać olej i zrumienić polędwiczki na złoty kolor przełożyć do żaroodpornego naczynia na pozostałym na patelni tłuszcz podsmażyć pokrojone jabłka i cebule smażyć krótko bez zrumieniania produktów polać gorącą wodą mięso obłożyć podsmażonymi jabłkami i cebulą i piec 30 minut w tem 220 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olivka 24.01.2012 22:30
fajny
suzana 12.06.2011 17:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak