Sposób przygotowania

Pierś kurczaka rozcinamy na dwa pojedyncze filety a każdy z nich poprzecznie na dwa duże płaty,posypujemy przyprawą do gyrosa oraz solą i pieprzem,smażymy na rozgrzanym oleju 4 min z każdej strony.Ostrą papryczkę drobno siekamy,fetę osączamy i kroimy w drobną kosteczkę.Opłukane truskawki kroimy na połówki.Avocado obieramy usuwamy pestkę a miąższ kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy z truskawkami,fetą ,ostrą papryczką i roszponką.Roztarty czosnek ucieramy z łyżką octu i 3 łyżkami oliwy,polewamy sałatkę i mieszamy.Rozkładamy na 4 talerze i na każdym umieszczamy stek.Posypujemy rozmarynem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !