Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w sosie pieczarkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karp 1 kg
pieczarki 30 dag
śmietana 30% 1 sztuka
mąka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
papryka 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w sosie pieczarkowym

karp sprawić dokładnie umyć i filetować filety lekko oprószyć solą obtoczyć w mące i usmażyć na gorącym oleju rybę przełożyć na talerz pieczarki obrać pokroić w plasterki i usmażyć na tym samym tłuszczu następnie wyjąć patelnię umyć włożyć karpia i pieczarki całość oprószyć solą pieprzem i papryką i udusić pod przykryciem na wolnym ogniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak