Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z truskawkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna Kasia 250 g
cukier 0,6 szklanki
jajko 1
mąka 1,5 szklanki
mascarpone 400 d
jajko 3
cukier 5 lyzek
truskawki świeże 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z truskawkami

1.Z margaryny, jajka(1), cukru (0,6 szkl.) i maki zagniatamy ciasto. Ciasto powinno byc dobrze wyrobione. Nastepnie wkladamy je do zamrazarnika na 30 min.
2.Ciastem wylepiamy forme do tarty, nakluwajac ja widelcem.
3. zoltka(3) ubijamy z cukrem (5 lyzek) do bialosci, osobno ubijamy bailka na sztywno. Serek mascarpone rozgniatamy widelcem i na wolnych obrotach ubijamy z zoltkami, nastepnie dodajemy ubite bialka mieszajac delikatnie lyzka.
4. Na ciasto wykladamy krem, na ktory ukladamy plasterki truskawek.
5. Ciasto chlodzimy w lodowce ok 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawelek180844 23.05.2012 22:26
pychota!
aginaa 29.08.2011 10:19
oczywiscie ciasto pieczemy :)
usmiech 19.06.2011 10:58
dobra
bercik1 14.06.2011 23:38
wygląda super
IlonaAlbertos 14.06.2011 23:23
Bardzo apetyczna :)
Iwusia 14.06.2011 23:14
piękna :)
agnieszka214 13.06.2011 09:04
paluszki lizać
iwa643 13.06.2011 07:24
piękna
jolita 12.06.2011 19:37
MNIAM MNIAM

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak