Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z wiórkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 1 szkl
mąka tortowa 1,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
wiórki kokosowe 5 łyżek
margaryna 1 łyzka
cukier puder 1 łyżka
krem do karpatki 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z wiórkami

Jajka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do jajek, wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem blachy. Najpierw piec 20 min w temp 170 stopni, a następne 20 min w 140 stopniach. Krem karpatkowy zrobić wg przepisu na opakowaniu. Wiórki podsmażyć z margaryna i cukrem pudrem. Ostudzić. Gotowy biszkopt posmarować kremem i posypać wiórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 28.01.2014 06:00
fajny przepis
kate.500 22.01.2013 21:41
fajna odmiana
teresa18 24.07.2012 17:40
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak