Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka w musztardzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

musztarda 5 dkg
śmietana 1 szkl
ser ementaler 10 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek do dekoracji
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jajka w musztardzie

Mieszamy musztardę ze śmietaną, dodajemy utarty ementaler, sól i pieprz do smaku. Połówki jajek na twardo układamy w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania, polewamy sosem, posypujemy serem i zapiekamy w mocno nagrzanym piekarniku przez 20 min. Przed podaniem p[osypujemy posypanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 01.04.2013 21:05
smakowicie i ciekawie
Lidia6 17.12.2011 18:36
pyszne są takie jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak