Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledż w pomidorowej zalewie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe 8
pory 2
Zalewa:
sok pomidorowy 300 ml
olej 6 łyżeczek
ocet winny 3 łyżeczki
tabasco kilka kropli
cukier 3 łyżeczki
pieprz czarny

Przepis i sposób przygotowania na: Śledż w pomidorowej zalewie

Filet wcześniej namoczyć najlepiej na 3 godziny. Często zmieniać wodę . Olej ubijać mikserem z sokiem pomidorowym i wymieszać z pozostałymi składnikami zalewy . Z porów odkroić zieloną część a białą dokładnie umyć , osuszyć i pokroić w talarki . Śledzie pokroić w pół dzwonka , wymieszać z porami , zalać zalewą pomidorową powinny być całkowicie przykryte i wstawić do lodówki aby się przegryzły .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.04.2013 17:57
pyszny taki śledzik
Bernadeta 21.01.2013 18:09
bardzo lubie śledzie...pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak