Sposób przygotowania

Składniki

* 1/2kg świeżego Halibuta
* 4 gałązki natki pietruszki
* 2 gałazki selera zielonego
* 1 łyzka oliwy
* 1/2 cytryny
* sól (wg.uznania)
* pieprz kolorowy (wg.uznania)
* 2 kawałki foli aluminiowej

Smaczna,zdrowa Rybka bez żadnych panierek ! - Polecam Wszystkim ;-)
Etapy przygotowania

Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Teraz tak:

Pietruszkę i seler siekamy.Następnie wkładamy do blendera wraz z łyzką oliwy i blenderujemy na gładką masę.Do miski wkładamy rybę i kropimy ją porządnie cytryną,solimy,pieprzymy a następnie smarujemy z każdej strony naszą zieloną papką. Wkładamy do lodówki na min.30 minutek.
Po tym czasie wyjmujemy rybę i kładziemy ją na folię aluminiową ,zawijamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200*C.Pieczemy ja 30 minut-potem odkrywamy folie i jeszcze podpiekamy rybkę około 5-10 minutek.

SMACZNEGO . . . . .

Podajemy z czym kto lubi.
Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i surówką z kapustki kiszonej. . . . .

Komentarze

  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Bardzo apetyczna rybka!
  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    A jaka pyszne Heniu,,polecam ci ją :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pięknie wygląda - narobiłaś mi smaka na taką rybcię :-)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Wygląda tak, że od razu chciałoby się zjeść. Super!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ładne i pyszne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    z chęcią bym zjadła :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra ryba.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !