Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niebo w gębie

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 2 opakowania
Biszkopty kilka sztuk
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
woda 1/3 szklanki
serek homogenizowany 3 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Niebo w gębie

Robimy galaretkę tak jak podano na opakowaniu. Odstawiamy do zastygnięcia. Na małej brytfannie wykładamy biszkopty maczane w galaretce agrestowej. Układamy jeden obok drugiego. Następnie miksujemy serki homogenizowane. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Wlewamy do serków. Następnie wlewamy do tego także zawartość naczynia z galaretką jednak pozostawiamy trochę do wylania na wierzch sernika. Wkładamy do lodówki (najlepiej do zamrażalki). Gdy już stężeje całkowicie zalewamy pozostałością galaretki agrestowej. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 11.09.2011 20:51
uwielbiam
Juleczka20 15.07.2011 10:05
już bym jadła:)
Agnieszka_B 14.06.2011 22:09
Lekki i przepyszny deser. jak dla mnie idealny:)
malaczarna23 13.06.2011 09:48
noO niebo:D
Margo1 13.06.2011 07:42
pyszne
Roksana3 12.06.2011 19:25
mniam, ja sama nazwa wskazuje niebo w gębie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak