Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz marynowany w zalewie czosnkowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1 kg
olej
ZAPRAWA OCTOWA :
ocet winny 200 ml
czosnek 5 ząbków
Liść laurowy suszony Prymat 2
woda 1 l.
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz marynowany w zalewie czosnkowej

Najpierw przygotujmy marynatę : Wodę wstawiamy wlewamy ocet i przyprawy i zagotować , czosnek rozetrzeć z solą , po przestudzeniu marynaty dodajemy czosnek doprawić cukrem , sól i całość zamieszać . Filety opłukane smażymy na oleju i układamy je w naczyniu kamionkowym i zalewamy ostudzoną marynatą , naczynie przykryć i odstawić na 24 g.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 05.11.2012 21:24
przepyszny
babcia
babcia 05.11.2012 21:24
przepyszny
IlonaAlbertos 15.09.2011 19:59
Takiego dorsza jeszcze nie jadłam. Fajnie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak