Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym
cebula dymka ze szczypiorkiem 1\\2 pęczka
cebula czerwona
sałata lodowa
oliwki czarne 3
oliwki zielone 4
natka pietruszki
sos
majonez 2 łyżki
śmietana 12% 2 łyżki
sok z cytryny
cukier
pieprz
sól
żubrówka 1 łyżeczka
grzanki 3 łyżki z bułki
jajka przepiórcze 1 szt.
rzodkiewka 1 pęczek (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka z tuńczykiem

Najpierw przygotujmy sobie sos , majonez ze śmietaną zmiksować z wódką , sokiem cukrem, solą i pieprzem . Od razu włożyć do lodówki. Warzywa myjemy i suszymy , sałatę rwiemy na kawałki od razu wrzucamy do salaterki , do sałaty dodajemy pokrojone na połówki jajeczka ugotowane na twardo przepiórcze , rzodkiewkę na kawałki , oliwki a w piórka cebule oraz dymkę . Tuńczyka odsączamy podzielić widelcem na kawałki i wrzucamy do salaterki . Wszystkie składniki mieszamy z zimnym sosem , a przed podanie posypujemy grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 25.06.2013 11:33
Bardzo fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak