Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z serków

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 5 sztuk
galaretka cytrynowa 1 sztuka
galaretka agrestowa 1 sztuka
galaretka pomarańczowa 1 sztuka
galaretka truskawkowa 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z serków

Zrobić galaretki (każdą osobno) jak podano na opakowaniu: kolory: żółty, czerwony i zielony. Odstawić do ich całkowitego stężenia na 5 godzin do lodówki. Gdy stężeją pociąć na kwadraciki i wszystkie wymieszać w keksówce. Serki homogenizowane wszystkie razem włożyć do jednego naczynia i zmiksować razem ze sobą. Wlać do nich zimną galaretkę pomarańczową (lekko tężejącą). Dodać do tego rozpuszczoną w pół szklanki wody żelatynę. Zalać tym galaretki znajdujące się w keksówce. Dać do lodówki żeby stężało. Po ok. 5 godzinach można podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 28.05.2012 00:25
fajne- też w domu takie robimy
Andysz 19.04.2012 19:06
mniam kocham serniki na zimnooo;D
IlonaAlbertos 26.11.2011 23:04
Lubię takie serniki.
Juleczka20 30.07.2011 10:14
wygląda bardzo smacznie
malaczarna23 28.06.2011 07:54
super,muszę taki zrobić:)
mirosława4 15.06.2011 21:51
pyszne
Margo1 13.06.2011 07:42
Uwielbiam takie serniki
Roksana3 12.06.2011 19:23
mmmm ciekawy pomysł, na pewno smaczne:)
agnieszka137 12.06.2011 15:48
wygląda pięknie
halina17 12.06.2011 15:31
smaczny
1j1o1l1a1 12.06.2011 14:56
galaretkowy-kolorowy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak