Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w winnej galarecie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białe wino 2\\3 szklanki
cytryna
natka pietruszki
marchewka
sól
pietruszka
Żelatyna wieprzowa Prymat
karp 70 dag filet
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 10

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w winnej galarecie

Karpia dzielimy na porcję , jarzyny obrać , pokroić zalać woda i gotować pół godziny , wrzucić jeszcze listek i pieprz , potem odcedzamy . Do 2 szklanek wywaru dodajemy 5 łyżek wina sól , pieprz i doprowadzamy do wrzenia , następnie wkładamy ryby i bardzo powoli gotujemy tak z 20 minut.Rybę potem schłodzić w wywarze wyjąć , wywar przecedzić . Zaś z żelatyny ,wywaru i reszty wina , który nam został przygotowujemy roztwór według instrukcji na op. Schładzamy. Do naczynia wlewamy trochę galaretki , układamy na tej warstwie porcje ryby , możemy przybrać plastrami z cytryny , natką , czyli gałązką , oliwkami , odstawiamy do schłodzenia .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak