Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk ukraiński

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 20 dag
fasola biała 10 dag
cebula 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
sok z buraków 1 szklanka
ziemniaki 2 sztuki
buraki 3 sztuki
kapusta włoska 20 dag
olej 1 łyżka
cukier
sól
koperek 1 pęczek
śmietana 3 łyżki
bulion na żeberkach 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk ukraiński

Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Na drugi dzień gotujemy. Cebulę siekamy i podduszamy na oleju, dodajemy pokrojone w kostkę mięso, starte na tarce/poszatkowane warzywa. Całość zalewamy bulionem, dodajmey fasolę, posiekany koperek, doprawiamy do smaku, podajemy z odrobiną śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak