Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk faszerowany truskawkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1,2 kg
truskawki 60 dkg
olej do smażenia
czosnek 2 ząbki
mięta
masło 1 łyżka
wino białe wytrawne 1 szklanka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: indyk faszerowany truskawkami

Mięso płuczemy,nacinamy tak aby rozłożyć płat,posypujemy solą i pieprzem.Wzdłuż dłuższego boku mięsa układamy 2 rzędy umytych truskawek i zwijamy w ciasną roladę,związujemy nicią.Roladę oprószamy solą i przyprawą do kurczaka ,układamy w brytfance i polewamy gorącym olejem.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 60 min w 190 stopniach ,od czasu do czasu skrapiamy winem i wytwarzającym się sosem.W rondelku topimy masło dodajemy 3/4 pozostałych truskawek,przecedzony sos spod pieczeni oraz resztę wina gotujemy, a następnie miksujemy przyprawiamy białym pieprzem solą i cukrem,dodajemy posiekane listki mięty oraz resztę drobno pokrojonych truskawek.Pieczeń kroimy w plastry i podajemy z sosem truskawkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wazka 28.12.2011 00:19
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak