Sposób przygotowania

Mięso płuczemy,nacinamy tak aby rozłożyć płat,posypujemy solą i pieprzem.Wzdłuż dłuższego boku mięsa układamy 2 rzędy umytych truskawek i zwijamy w ciasną roladę,związujemy nicią.Roladę oprószamy solą i przyprawą do kurczaka ,układamy w brytfance i polewamy gorącym olejem.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 60 min w 190 stopniach ,od czasu do czasu skrapiamy winem i wytwarzającym się sosem.W rondelku topimy masło dodajemy 3/4 pozostałych truskawek,przecedzony sos spod pieczeni oraz resztę wina gotujemy, a następnie miksujemy przyprawiamy białym pieprzem solą i cukrem,dodajemy posiekane listki mięty oraz resztę drobno pokrojonych truskawek.Pieczeń kroimy w plastry i podajemy z sosem truskawkowym.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wazka

    ciekawe połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !