Sposób przygotowania

Fasolę opłucz, mocz w wodzie przez całą noc. Następnego dnia ugotuj ją w tej samej wodzie, w której się moczyła. Odcedź, ostudź.
Ziemniaki i buraki ugotuj w łupinach, przestudź, obierz, pokrój w kosteczkę.
Pomidory pokrój w ósemki, ogórek w ćwierć plasterki. Kapustę poszatkuj, lekko posól i ugniataj palcami, aż pojawi się sok. Marchewkę i rzepę zetrzyj na tarce o dużych otworach. Cebulę, natkę i koperek posiekaj.
Wszystkie przygotowane warzywa wymieszaj w dużej misce. Dodaj kminek. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj majonez ze śmietaną. Polej sałatkę sosem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !