Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia faszerowana kaszą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt.
cebula biała 1 szt.
ząbki czosnku 2 szt.
kasza jaglana 1 szklanka
żółty ser 20 dag
masło 2 łyżki
sól
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia faszerowana kaszą

Ugotuj kaszę jaglaną. Cukinie przekrój wzdłuż na pół, wydrąż środki, miąższ pokrój w kostkę. Na maśle zeszklij posiekaną cebulę, cukinię, dopraw, chwilę smaż i dodaj kaszę oraz tymianek.
Cukinie napełnij farszem, wyłóż paski sera i piecz ok. 20 min, w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak