Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt przekładany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jaja 6 sztuk
mąka 2 szklanki
cukier 2 szklanki
masa
śmietana 30% 1/2 l
cukier puder 1/2 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
galaretka gruszkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt przekładany

Z podanych składników przyrządzamy tradycyjny biszkopt. Galaretki rozpuszczamy razem z żelatyn, studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem i dodajemy połowę galaretki.
Biszkopt dzielimy wzdłuż na pół. Jedną część wkładamy do tortownicy a druga kroimy w kostkę i dodajemy d masy. Mase przelewamy na biszkopt, zalewamy resztą galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak