Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowy truskawkowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 1 szklanka
mąka tortowa 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 3/4 kostki
mleko 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 i 1/2 łyżki
mąka pszenna 1 i 1/2 łyżki
cukier 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt
truskawki 3/4 kg
galaretka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy truskawkowiec

BISZKOPT; białka oddziel od żółtek, ubij na sztywno, powoli wsypując cukier. Następnie powoli wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszaj. Wlej do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formy, piecz około 20 minut w temperaturze 150 stopni. KREM; mąkę, cukier i żółtko rozmieszaj z pół szklanki mleka, resztę mleka zagotuj, wlej mieszankę i ugotuj budyń. Ostudż, utrzyj z masłem. Truskawki umyj, osusz i oczyść z szypułek, pokrój. Galaretkę przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Biszkopt posmaruj kremem, ułóż truskawki i zalej tężejącą galaretką Wstaw do lodówki by galaretka stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 01.06.2012 18:09
PYCHA!
Sylwia56
Sylwia56 17.11.2011 00:06
pyszny
Dorota59 01.08.2011 17:24
pyszne słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak