Sposób przygotowania

Jajka , białka oddzielamy od żółtek. żółtka ucieramy z proszkiem, białka miksujemy z cukrem. do białek dodajemy żółtka i mąke miksujemy. pieczemy biszkopt 25 minut i go studzimy. przygotowujemy galaretke tak jak na opakowaniu. Truskawki myjemy, obrywamy korzonki, kroimy na plasterki. na biszkopcie układamy truskawki polewamy terzejącą galaretką. wkładamy do lodówki

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    z truskawkami to pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha, ciasto z truskawkami, mhhhm :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Uwielbiam taki biszkopt! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    uwielbiam ciasta z truskawkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !