Sposób przygotowania

Mięso kurczaka umyć, włożyć do miski. Zalać szklanką maślanki, wymieszać, odstawić do lodowki na godzinę. Marchew oszyścic, oplukać i pokroićna mniejsze kawałki. Groszek oplukac na sicie. Zagotować litr wody z solą, wrzucić marchew, gotować 10 min na małym ogniu. Potem wsypac groszek i kolejne 10 min gotować. Osączyć i wymieszać warzywa z masłem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso wyjmij, osącz, posmaruj ketchupem, posyop solą i pieprzem. Przekroić na dwa szerokie paski Nadziej na zwilżone wykałaczki. Grilluj obracając 15 min. Podawaj na ciepłych jarzynach.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !