Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ziemniaczana z rzodkiewką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki młode 40 dkg
cebula 1 szt
boczek wędzony 10 dkg
rzodkiewki pęczek
koperek 1/2 pęczka
czosnek 2 ząbki
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ziemniaczana z rzodkiewką

Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie,odcedzamy i zostawiamy aby ostygły,następnie obieramy i kroimy w niedużą kostkę,cebulę obieramy i drobno siekamy.Boczek kroimy na cienkie plastry i przesmażamy.Rzodkiewki kroimy na półplasterki,koperek siekamy.Czosnek przeciskamy przez praskę i rozcieramy z solą,łączymy z majonezem i jogurtem,doprawiamy do smaku pieprzem i sokiem z cytryny.Wszystkie składniki przekładamy do salaterki i polewamy przygotowanym sosem i delikatnie mieszamy.Przed podaniem posypujemy koperkiem i dekorujemy plastrami boczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 12.06.2011 09:16
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak