Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w sosie grzybowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka 1 kg
pieprz
natka pietruszki
cebula
kminek Prymat
sól
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
masło 2 łyżk
pieczarki 20 dag
Kucharek przyprawa uniwersalna
bulion warzywny 1 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w sosie grzybowym

Mięso dzielimy na porcje, nacieramy przyprawami, podsmażamy na tłuszczu. Cebulkę podduszamy na maśle, dodajemy pieczarki, podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem około 30 minut. Zaciągamy mąką i śmietaną, doprawiamy sos do smaku. Do sosu przekładamy mięso. Podajemy z kaszą, makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 13.06.2011 08:00
polecam, naprawdę jest bardzo dobra
Monika193
Monika193 12.06.2011 11:09
pyszna
halinka1011 12.06.2011 09:28
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak