Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretki drobiowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak ugotowany 1/2 kg
rosół 2 szklanki
groszek konserwowy 1/2 szklanka
papryka konserwowa 1/2 szklanka
jaja 4 sztuki
marchewka ugotowana 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki drobiowe

W małych foremkach na dnie układamy: groszek, pokrojoną w kostkę paprykę, marchewkę, po ćwiartce jajka, posiekane mięso. Żelatynę namaczamy, gdy napęcznieje przekładmay do rosołu i zagotowujemy. Galaretkę przelewamy do foremek, studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak