Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w brzoskwiniach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwienie 2 sztuki
sok z cytryny 2 łyżki
sól
cukier 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
bazylia 1 gałązka
indyk 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w brzoskwiniach

Mięso kroimy na plastry, nacieramy przyprawami i spinamy wykałaczką. Brzoiskwienie oczyszczamy, kroimy w plastry, skrapiamy sokiem z cytryny, octem balsamicznym i cukrem. Wszystkie skąłdniki przeklłądamy do rękawa z folii i zapiekamy 30 min w wys. temperaturze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak