Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort truskawkowo-budyniowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt
śmietana 30% 800 ml
krem budyniowy 1 op.
mleko 400 ml
Masa śmietanowa: 1 op
truskawki 1/2 kg
galaretka truskawkowa 1 op
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
listki czekoladowe 8 szt
wiórki gorzkiej czekolady 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Tort truskawkowo-budyniowy

Biszkopt upiec wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/134928/biszkopt-do-tortu.html, przeciąć go na dwa krążki. Opakowanie masy śmietanowej malinowej ubić z 400 ml śmietany 30%.
I krążek posmarować 1/2 masy malinowej, ułożyć plasterki truskawek, rozsmarować resztą masy, przykryć drugim krążkiem, Galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, ostudzić, lekko nasączyć połową wierzch biszkoptu. Zrobić krem budyniowy
- w 200 ml mleka rozpuścić opakowanie kremu budyniowego, drugie 200 ml mleka zagotować, dodać rozpuszczony krem, gotować aż powstanie krem, ciągle mieszając, ostudzić. Ubić 400 ml śmietany 30 %, dodać ostudzony krem i 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny. Posmarować dość grubo wierzch i boki biszkoptu.
Truskawki pokroić w plastry i udekorować nimi wierzch tortu,oraz listkami z czekolady, brzegi obsypać grubo wiórkami z gorzkiej czekolady, polać tężęjącą galaretką.
Wstawić na całą noc do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek1 21.06.2011 18:28
cudny
bejciu24 13.06.2011 20:54
piękny, musiał być smaczny
kochanyptysiu 12.06.2011 12:47
pieknie sie prezentuje
Monika193
Monika193 12.06.2011 11:11
wygląda ślicznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak