Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka migdałowo-rodzynkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
rodzynki 1/2 szklanka
migdały 4 łyżki
drożdże 5 dag
mleko 1/2 szklanka
cukier 15 dag
cukier puder do posypania
cytryna 1 sztuka
jaja 5 sztuk
masło 1 1/2 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka migdałowo-rodzynkowa

Rodzynki i posiekane migdały mieszamy z łyżką mąki. Drożdże rozpuszczamy mlekiem i łyżką cykru i dodajemy do mąki. Następnie dodajmey resztę cukru, wyciśnięty sok z cytryny, jajka, rozpuszczone masło. Ciasto wyrabiamy i odstawiamy na około 30 minut. Ciasto przekładamy do formy i pieczemy w wys. temp. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak