Sposób przygotowania

Ryż zagotować w 0,5 l wody z pokruszoną kostką bulionową, wymieszać i gotować na wolnym ogniu, aż wchłonie cały płyn. Odstawić pod przykryciem na 15 minut. Z patisonów odciąć wierzchy, wybrać włóknisty miąższ i pestki. Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oleju. Dodać mięso i smażyć 5 minut, ciągle mieszając. Pomidory sparzyć obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa razem z ryżem i serem. Farsz doprawić do smaku i wymieszać. Patisony napełnić farszem, ustawić w rondlu, wlać 0,5 szklanki wody z rozmieszanym koncentratem pomidorowym. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok 30 minut

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !