Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe ananasowo-imbirowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 1/2 kg
imbir 1 łyżeczka
sos ziołowy 1 opakowanie
wino wytrawne 2 kieliszki
sos tabasco 4 krople
sól
kolendra 1/2 pęczek
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
groszek zielony 1/2 puszka
por 1/2 sztuka
ananas 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe ananasowo-imbirowe

Polędwiczki osuszamy i kroimy w paseczki. Do sosu ziołowego dodajemy wino, sos tabasco, imbir, odrobinę wody, sól - całość mieszamy. Powstałą marynatą zalewaqmy polędwiczki na około 3 godziny. Odsmażamy. Dodajemy groszek, ananasa pokrojonego w kostkę, posiekany por. Do marynaty dodajemy mąkę, mieszamy i zalewamy nią duszące się polędwiczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak