Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki ucierane

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
jajko
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki ucierane

# 15 dkg mąki
# 15 dkg cukru
# 15 dkg KASI
# 2 jajka
# 2 żółtka
# 1 łyżeczka proszku do pieczenia
# cukier waniliowy


Wykonanie:
Masło z cukrem utrzeć na gładką masę, dodać jajko i żółtka i dobrze utrzeć.Mąkę zmieszać z proszkiem i wanilią, wsypać do masy i wyrobić ciasto, schować na godzinę do lodówki.Po schłodzeniu formować półksiężyce , układać na tłustej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec ok. 12 minut w średnio nagrzanym piekarniku ( 170*C)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 03.08.2013 08:00
fajny przepis
smakoszek 12.07.2013 12:14
bardzo pysznie wyglądają
Dorota59 20.09.2012 16:07
fajniutkie
alaaa 03.09.2012 20:55
ciekawy przepis,,muszę wypróbować
kuklik 27.12.2011 17:11
rewelacja
IZABELA29 05.12.2011 09:18
lubię takie robić
Krzysztof18
Krzysztof18 21.10.2011 07:04
pychotka
Wacław 09.10.2011 21:53
fajny deserek !
kuklik 20.08.2011 21:29
warte wypróbowania
barbara11561 20.06.2011 08:38
Smaczniutkie:)
ben-ka 15.06.2011 12:23
chętnie bym spróbowała:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak