Sposób przygotowania

Ryż ugotować na półtwardo wraz z kostką rosołową, odcedzić. Dodać ser żółty, masło, jajko i wszystko wymieszać. Masę rozłożyć na wilgotnej desce do krojenia. Szynkę i cebulę posiekać i podsmażyć, dodać serek topiony, doprawić solą i pieprzem, wymieszać i podsmażyć. Na dłoni ułożyc placek ryżu, na środek ułożyc kulkę farszu i oblepić ją ryżem. Kulki panierować w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    coś nowego ,pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    coś pysznego:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne kulki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo fajne kulki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !