Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki ryżowe z nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szk
szynka 10 dag
serek topiony 5 dag
masło 1 łyżka
jajko 1 szt
cebula 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
sól
olej do smażenia
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki ryżowe z nadzieniem

Ryż ugotować na półtwardo wraz z kostką rosołową, odcedzić. Dodać ser żółty, masło, jajko i wszystko wymieszać. Masę rozłożyć na wilgotnej desce do krojenia. Szynkę i cebulę posiekać i podsmażyć, dodać serek topiony, doprawić solą i pieprzem, wymieszać i podsmażyć. Na dłoni ułożyc placek ryżu, na środek ułożyc kulkę farszu i oblepić ją ryżem. Kulki panierować w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.12.2013 08:12
bardzo fajne kulki
caralajna 03.09.2013 07:47
pyszne kulki
olkaaa 12.04.2013 07:38
bardzo fajne
barbara11561 18.08.2012 18:39
coś pysznego:)
annagebalska 18.08.2012 09:59
ciekawy przepis
Goya 28.06.2012 12:35
super
alaaa 03.06.2012 20:29
coś nowego ,pomysłowe
smakoszek 28.05.2012 21:42
świetne
Robert10 12.06.2011 11:45
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak