Sposób przygotowania

Do rondelka wlewamy 2 szklanki wody , dodać sól, listek laurowy , ziele , pieprz , suszone zioła oraz łyżeczkę soku z cytryny i całość gotujemy pod przykryciem tylko 5 minut.Następnie wkładamy opłukane filety i gotujemy na małym ogniu 10 minut. Miękką rybę wyjmujemy łyżką cedzakową , najpierw niech przestygnie a potem pokroić w kostkę .Jabłko i seler zetrzeć na tartce i skropić pozostałym sokiem z cytryny . Grejpfruty przekroić na pół , wyciąć miąższ i pokroić w kostkę. Rybę łączymy z jabłkiem , selerem , grejpfrutem i ze świeżymi ziołami . Wszystkie składniki starannie wymieszać , sałatkę polać sosem , delikatnie wymieszać przykrywamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Na koniec połówki grejpfruta napełniamy przygotowaną sałatkę i przybrać listkami mięty oraz ćwiartkami pomidora .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !