Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rybą i grejpfrutem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 30 dag
grejpfrut 2
seler 10 dag
jabłko
sok z cytryny 2 łyżeczki
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2
posiekana mięta 1 łyżeczka
melisa 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
suszona mięta szczypta
estragon szczypta
tymianek szczypta
sos
majonez 4 łyżki
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rybą i grejpfrutem

Do rondelka wlewamy 2 szklanki wody , dodać sól, listek laurowy , ziele , pieprz , suszone zioła oraz łyżeczkę soku z cytryny i całość gotujemy pod przykryciem tylko 5 minut.Następnie wkładamy opłukane filety i gotujemy na małym ogniu 10 minut. Miękką rybę wyjmujemy łyżką cedzakową , najpierw niech przestygnie a potem pokroić w kostkę .Jabłko i seler zetrzeć na tartce i skropić pozostałym sokiem z cytryny . Grejpfruty przekroić na pół , wyciąć miąższ i pokroić w kostkę. Rybę łączymy z jabłkiem , selerem , grejpfrutem i ze świeżymi ziołami . Wszystkie składniki starannie wymieszać , sałatkę polać sosem , delikatnie wymieszać przykrywamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Na koniec połówki grejpfruta napełniamy przygotowaną sałatkę i przybrać listkami mięty oraz ćwiartkami pomidora .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 01.08.2011 07:55
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak