Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chatka Baby Jagi

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 3/4 szkl.
masło 1 szt
żółtko jajek 2 szt
herbatniki 15 szt
rodzynki 50 gram
kakao 2 łyżeczki
masło lub margaryna 125 g
kakao 2 łyżki
cukier 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
twaróg 0,5 (półtłusty)
aromat rumowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chatka Baby Jagi

Twaróg zmielić dwukrotnie. Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami. Do utartej masy dodać zmielony twaróg i zapach rumowy. Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao i rodzynki. Wymieszać.
Herbatniki moczyć w mleku i układać (najlepiej na folii aluminiowej) w 3 kolumny po 5 herbatników (zostawić mały odstęp pomiędzy kolumnami). Nałożyć najpierw masę ciemną, potem jasną. Złożyć w trójkąt i włożyć do lodówki do zastygnięcia.
Kiedy zastygnie, przygotować polewę. Margarynę, kakao, cukier i mąkę ziemniaczaną zagotować i odstawić. A gdy przestygnie i zgęstnieje polać nią ciasto. Udekorować dowolnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 27.07.2011 14:54
Musi być pyszne!
js28 19.06.2011 10:39
smacznego :)
cukiereczek 13.06.2011 09:55
Zamieszkałabym w takiej słodkiej chatce
aguus 11.06.2011 21:45
uwielbiam ten deser!!!
1j1o1l1a1 11.06.2011 19:59
super...efektowne i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak