Sposób przygotowania

Zagotować wodę z masłem i wsypać makę. Gotować na małym ogniu do momentu aż masa zacznie odstawać od garnka. Zdjąć z ognia i jeszcze minutę ucierać, wbijać po jednym jajku cały czas ucierając. Po koniec wsypać ser, sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto kłaśc łyżeczką na wysmarowaną tłuszczem blachę. Piec 25 min. w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś innego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    lubimy
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    to takie ptysie serowe,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo ciekawy dodatek do ciasta ptysiowego:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !