Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik pieczony

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1 szt
sok pomarańczowy 1 szklanka
wino białe wytrawne 1 szklanka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
rozmaryn 2 łyżki
ząbki czosnku 5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Królik pieczony

Królika kroimy w kawałki.Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.Wino,sok i oliwę mieszamy z majerankiem,czosnkiem i rozmarynem.Przyprawiamy pieprzem i solą.Mięsko wkładamy na brytfankę,wlewamy zalewę i schładzamy około 12 godz.Królika pieczemy 2 godziny.Podajemy z ziemniakami.Możemy posypać ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 11.06.2012 09:03
uwielbiam
Kaja35 11.06.2012 09:03
uwielbiam
iknbozka 11.04.2012 15:44
pycha
Batonik-XXL 04.04.2012 11:58
super
Krystyna32 13.02.2012 08:39
pychotka
romanrafal
romanrafal 27.10.2011 17:54
świetne
smakoszek 09.08.2011 16:52
Bardzo lubię królika
ela16 15.07.2011 11:48
pyszne
AgaS10 12.06.2011 20:03
powiedziałabym nawet,że wykwintne:)
Dorota59 12.06.2011 18:36
wyśmienite jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak