Sposób przygotowania

Mięso umyć,osuszyć i wrzucić na rozgrzany olej. Gdy się podrumieni dodać drobno posiekane ząbki czosnku i cebulę. Doprawić solą, solą czosnkową, pieprzem. Dorzucić pomidory z puszki i dusić na małym ogniu (dokładnie wymieszać). Dodać szczyptę pieprzu cayenne i zioła. W tym czasie w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy ugotować makaron (al dente). Odcedzić, zaś łyżkę/2 wody z gotowania dodać do sosu (sos ewentualnie doprawić do smaku). Wszystko wymieszać z makaronem i pokrojoną w kostkę mozzarellą (trzymając na najmniejszym ogniu).

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    uwielbiam takie makarony

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !