Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście szpinaku 1/4 kg
wędzony boczek 5 dag
ząbek czosnku 1 sztuka
ocet winny 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z boczkiem

Liscie czyscimy i myjemy. Przekladamy do duzej miski na salate. Boczek kroimy w kostke i topimy na patelni, az powstana skwarki. Czosnek rozgniatamy, mieszamy z octem, solimy i wlewamy do patelni z goracym boczkiem. zalewamy szpinak i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 24.07.2013 04:49
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak