Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk zwijany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z morszczuka 60 dag
cebula 2
pietruszka
marchewka
seler kawałek
natka pietruszki 2 łyżki
sól
cukier 1\\2 łyżeczki
masło 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk zwijany

Włoszczyznę oczyszczamy i kroimy potem podgotować w małej ilości wody dodać sól i odrobinę cukru . Filety pokroić na równe kawałki , posolić posypać mąką , następnie zwinąć je i spiąć wykałaczką . I tak przygotowane filety gotować w jarzynowym wywarze ok 20 minut na małym ogniu. Potem wyjmujemy filety układamy je na półmisku polać stopionym masłem i posiekanym jajkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.12.2013 08:52
rewelacyjny przepis
Bernadeta1 05.08.2013 09:22
taką rybkę z wielką ochotom bym zjadła
babcia
babcia 03.11.2012 08:30
ekstra przepis
babcia
babcia 03.11.2012 08:29
ekstra przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak