Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sum w kapuście kiszonej

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sum 2 kg
mąka
kapusta kiszona 50 dag
słonina wędzona 5 dag
cebula 2
czosnek 1 ząbek
olej
śmietana 12% 1 szklanka
wywar warzywny 1 szklanka
pieprz czarny
sól
Liść laurowy suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat 1\2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sum w kapuście kiszonej

Najpierw musimy oczyścić i wyfiletować a skórę zostawiamy na mięsie i dokładnie oczyścić śluz. Kapustę opłukać i pokroić , słoninę i cebulę pokroić w kostkę wraz z zielem i liściem wrzucić na patelnię i przesmażyć , wrzucamy odsączoną kapustę i znowu przesmażyć. Wszystko przekładamy do rondelka , posypać kminkiem , solimy , pieprzymy, wlać wywar i dusimy na wolnym ogniu. Rybę obtaczamy w mące i smażymy na oleju z wrzuconym czosnkiem . Przełożyć do rondla z kapustą i delikatnie nią go przykryć . Całość polać śmietaną i posypać obficie papryką . Jeżeli kapusta była miękka , to trzymać pod pokrywką na małym ogniu ok. 10 minut żeby się połączyły smaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 25.09.2012 11:17
pyszne danie
babcia
babcia 25.09.2012 11:17
pyszne danie
Emilia22 11.06.2011 17:22
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak