Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki nadziewane serem z ziemniakami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
drożdże 100 gram
jajko 2 szt
mleko 500 ml
sól 1 łyzka
Farsz:
ziemniaki ugotowane 1 kg
twaróg 600 gram
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki nadziewane serem z ziemniakami

Z drożdży,ciepłego mleka i 2 szkl.mąki robimy zaczyn.Następnie dodajemy sól,jajka,ocet i resztę mąki.Wszystko zagniatamy i odstawiamy aby urosło.Ziemniaki zmielić z twarogiem,doprawić i wymieszać.Gdy ciasto wyrośnie,rozwałkować i wykrawać szklanką kółka.Na każde nałożyć farsz,zalepić i uformować podłużne bułeczki.Odstawić ponownie do wyrośnięcia.Smażyć w głębokim oleju lub piec w piekarniku na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 06.10.2013 12:38
Ciekawe połączenie
Motorek 17.10.2012 08:36
smaczne
Krystyna32 06.09.2012 20:16
extra
ben-ka 31.01.2012 15:12
nie jad?am......
novita23 17.01.2012 13:27
ciekawe
motomaniak 29.10.2011 11:36
mniam
eli82 05.10.2011 16:40
ciekawy pomysł
eli82 05.10.2011 16:40
ciekawy pomysł
Rybciia 01.09.2011 15:03
extra
Izabela28 27.08.2011 20:59
przepis warty spróbowania:)
magical66 15.08.2011 11:54
pyszności
IZABELA29 03.07.2011 14:02
bardzo fajny pomysł na bułeczki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak