Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy w sosie koperkowo-śmietanowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 70 dkg
koper 1 pęczek
śmietana trzydziestka 200 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
tłuszcz do smażenia
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy w sosie koperkowo-śmietanowym

Wieprzowinę pokroić w kostkę, natrzeć solą i pieprzem. Obsmażyć na tłuszczu. Podlać wodą, dodać kostkę bulionową, ziele angielskie i liście laurowe. Dusić do miękkości. Na koniec dodać posiekany drobno koper, doprawić do smaku. Zalać śmietaną, zagotować i zdjąć z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.03.2013 23:20
Taki gulasz smakuje wybornie.
mela25 13.07.2012 08:21
smaczne
Krystyna32 12.07.2012 16:24
super
fictor123 08.03.2012 10:12
pycha
Iwusia 04.01.2012 22:04
smaczny obiadek
jeta72 03.01.2012 17:11
super
barbara11561 01.01.2012 22:25
pyszne
RenataZ-et 08.10.2011 21:12
wyśmienite danie
Justa32 02.10.2011 09:34
smaczny
IKrakowianka 22.09.2011 08:14
pyszny
Robert10 12.09.2011 12:27
przepyszny obiadek
ankaryba 23.08.2011 15:18
pycha;)
Iwona51
Iwona51 03.08.2011 23:24
wyśmienite jedzonko
Seba 19.07.2011 10:10
smaczny
Motorek 11.06.2011 22:11
pycha
mirosława4 11.06.2011 15:10
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak