Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki po francusku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1/2 kg
sok z cytryny 3 łyżki
cukier 1.5 łyżki
olej 3 łyzki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
woda 1/2 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki po francusku

Buraki myjemy,gotujemy,studzimy po czym obieramy i kroimy w kostkę i wkładamy do miski. Łączymy wszystkie składniki z burakami i dokładnie mieszamy. Podajemy jako przystawkę nie później niż dwie godziny po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 21.06.2011 08:32
super
jogobella23 13.06.2011 09:33
pycha
Juleczka20 12.06.2011 21:49
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak