Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwas chlebowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb razowy 100 gram
cukier 150 gram
drożdże 8 gram
rodzynki 25 gram
woda 2,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: kwas chlebowy

Gotujemy wodę z cukrem i studzimy,dodajemy czerstwy chleb rozkruszone drożdże i zostawiamy na 12 godzin.Po tym czasie przelewamy do butelki wkładamy parę rodzynek i szczelnie zamykamy.Przechowujemy w chłodnym miejscu,po 12 godzinach gotowy do picia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.11.2011 08:06
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak