Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ćevapčići po mojemu z mielonego mięsa z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
przyprawa na grill z czosnkiem 2 łyżki
woda 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
indyk 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ćevapčići po mojemu z mielonego mięsa z indyka

Mięso zmielić.
Cebulę bardzo drobno posiekać lub zmielić przez maszynkę. Dodać przyprawy, wodę, oliwe i dobrze wymieszać. Wyrabiać ok 15 minut Tak przygotowane mięso odstawić na lodówki. Następnie formować ruloniki. Smażyć na gorącej oliwie, na patelni grillowej, często je przewracając.Cevapcici są gotowe jeśli są ciemno złote.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 11.06.2011 17:23
śmieszna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak