Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek z kajmakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dkg
cukier 10 dkg
masło 20 dkg
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z kajmakiem

Masa kajmakowa: 20dkg cukru,2szklanki mleka i 10dkg masła.
Składniki na ciasto zagnieść i rozłożyć w brytfannie po czym upiec.
Mleko zagotować z cukrem,i gotować do tej pory aż zgęstnieje później przestudzić i dodać masło,utrzeć i wyłożyć na placek. Można udekorować polewą czekoladową lub posypać delikatnie wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 11.08.2011 20:44
świetny
malaczarna23 22.07.2011 10:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak